fbpx

Новини від медіа-партнера TradeMaster.UA

Молочна продукція знову дорожчає

В Україні подорожчає молочна продукція на 15%. Цю невтішну для нашого споживача новину озвучив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич. Про це повідомляє TradeMaster.UA посилаючись на ГолосUA.

Подорожчання пов’язане з ростом цін на ресурси, які використовуються для виробництва молочних продуктів на підприємствах по переробці молока, а також скорочення обсягів виробництва молочної продукції. За словами Івана Томича «молочка» в ціні буде рости до квітня 2019 року. Зокрема, в поточному році ціна на «молочку» починаючи з січня зросла на 3%, крім сиру.

Джерело

Пальмової олії стає все більше

Народний депутат України Сергій Тригубенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Україну починаючи з 2018 року надійшло пальмової олії майже на 100 тис. т більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє TradeMaster.UA посилаючись на Facenews.

Куди ж воно йде? Правильно, на виготовлення молочної та кондитерської продукції, яка, не втрачаючи смакового сприйняття, набагато поступається в якості і корисності для організму, замінюючи собою тваринні жири. Нагадаємо, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект, що забороняє використання пальмового масла у вітчизняній харчовій промисловості, особливо у молочній. Однак, він (законопроект) піддався критиці. Разом з тим, виробник ретельно приховує факт використання пальмового масла в своїй продукції і не має при цьому ніякої відповідальності. За словами Сергія Тригубенка відповідний закон просто необхідний Україні.

Джерело

В топі рентабельності виробництва виявився соняшник

За підсумками звітності Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» за 2017 рік найрентабельнішим виявилося виробництво соняшнику. Про це повідомляє TradeMaster.UA посилаючись на Куркульській вісник.

Так, рівень рентабельності виробництва насіння соняшнику в сільгосппідприємстві досяг показника в 41,3%, обігнавши при цьому виробництва зерна на 16%. У порівнянні з 2016 роком – це хороший показник, так як в тому році рентабельність соняшнику оцінювалася в 22%. «Найвища рентабельність виробництва соняшнику була в сільгосппідприємствах, зареєстрованих в Києві, – 68,1%. У Вінницькій, Миколаївській та Тернопільській областях вона перевищувала 50%», – зазначив директор ННЦ« Інститут аграрної економіки », академік НААН Юрій Лупенко.

Джерело

За тиждень цибуля піднялась в ціні майже на 50%

Згідно з даними щотижневого моніторингу, середня ціна на цибулю на ринку піднялася майже на 50%. Про це повідомляє TradeMaster.UA посилаючись на “Інфо-Шувар”.

Так, на наймасштабнішому продуктовому ринку Західної України – “Шувар” ціна на овоч досягає 7,5 гривень (0, 24 євро) за один кілограм. У Києві та Херсоні ціна поки не перевищує 6 гривень (0,19 євро). Експерти пояснили: «Зростання ціни на цибулю пов’язано з періодом міжсезоння: збір озимої цибулі закінчився дещо передчасно, а збір врожаю цибулі, який фермери сіяли в цьому році, почнеться тільки через 7-10 днів. До того ж, минулого тижня збору врожаю на півдні заважали дощі. Саме з цих причин, пропозиція цибулі на ринку України значно зменшилася, а ціна, як наслідок, пішла вгору». Незважаючи на це, ціна на цибулю все одно залишається приблизно на 20% нижче, ніж в кінці липня минулого року.

Джерело