fbpx

Новини від медіа-партнера TradeMaster.UA

Український «овочевий» експорт в ЄС склав 24,3 млн доларів

За перше півріччя поточного року Україна експортувала овочів в країни ЄС на суму 24,3 млн доларів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на видання «Ймовірно».

Зокрема, за цей період було поставлено 62,68 тис. т овочів. Велику частку займають сушені овочі – 52,87 тис. т. Обсяг поставок цибулі і часнику склав 4,68 тис. т., огірків – 1,86 тис. т. Інша кількість припала на сирі, варені і морожені овочі.

Джерело

 

Баржа з херсонськими кавунами спричинила обвал цін на солодкі ягоди

Через нову партію кавунів з Херсона, яка прибула баржею, ціни в деяких супермаркетах на ягоду впали більш, ніж в два рази. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Зокрема, перша партія з «припливших» потрапила в мережу магазинів «Сільпо». Журналісти порталу TradeMaster.UA особисто відвідали один з магазинів мережі і переконалися в тому, що, дійсно, свіжі солодкі кавуни продають всього за 3 гривні за кілограм, коли ще зовсім недавно ціна досягала 8 гривень.

 Джерело

 

Провідне молокопереробне підприємство України виставлено на продаж

Мелітопольське ПП Молокозавод “Олком” виставлено на продаж системою OpenMarket. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Укрінформ.

Зокрема, ціна нерухомості та обладнання даного підприємства становить 84 мільйони гривень. Варто відзначити, що “Олком” – один з лідерів по переробці молока в Україні. Його потужності дозволяють випускати більше 60 найменувань молочних продуктів, а це кефіри, ряжанки, йогурти і різні десерти, включаючи сирні. Віктор Вишньов – генеральний директор ДП “СЕТАМ” додав: “Завод використовує сучасне високотехнологічне обладнання, впроваджена система харчової безпеки, що робить лот привабливим для покупців».

Джерело

Рейтинг рітейлерів, що набувають швидкого розвитку в Україні

Дослідницька компанія GT Partners Ukraine визначила, які українські мережі мають найшвидший темп розвитку. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ЛігаБізнес.

Активне зростання мережевих магазинів спостерігається на Західній Україні – 30,7%. Це пов’язано з тим, що рітейлери розрахували, що в цій частині країни дуже багато трудових мігрантів, завдяки яким може піти зростання продажів. Варто відзначить, що в Києві та Київській області відкрилося тільки 16% від загального числа. Це пов’язано з тим, що в столиці на сьогоднішній день дуже мало приміщень під відкриття магазинів. А це, в свою чергу, стримує темпи розвитку бізнесу. У ТОП-3 мереж з найактивнішим зростанням числа магазинів увійшли АТБ, Делві і Fozzy Group. За перші шість місяців поточного року частка нових відкритих ними магазинів склала 37% – це 75 супермаркетів.

Джерело