fbpx

Новини від медіа-партнера TradeMaster.UA

В Україні вперше запустили випуск рослинного молока!

Продаж нового продукту – рослинної альтернативи молока «Ідеаль Немолоко» від компанії «Люстдорф» стартує в Україні з листопада 2018 року. Вперше на вітчизняному ринку з’являться повністю рослинні натуральні напої, створені за власною унікальною технологією. Продукт багатий на корисну клітковину, легко засвоюється організмом, має високу поживну цінність і не містить ГМО, холестерину, лактози, виготовляється без додавання цукру.

Про це передає TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Йдеться про два ультрапастеризовані напої – вівсяне і гречане, які містять 2,5% жирності і не мають в своєму складі інгредієнтів тваринного походження. Вони, безумовно, порадують смак вегетаріанців, православних віруючих під час посту, всіх, хто не переносить лактозу, а також новаторів – людей, які люблять експериментувати, відкривати нові смаки, робити свій раціон більш різноманітним. Напої можна пити в чистому вигляді або додавати в каву, чай. Вони підходять для приготування каш, сухих сніданків, млинчиків, соусів та інших страв.

Технологія виробництва «Ідеаль Немолоко» – це виключно власна розробка компанії, якій в «Люстдорф» дуже пишаються: «Ідея виникла ще два роки тому, але чекала свого часу для втілення. Великим поштовхом для її реалізації стала тенденція динамічного зростання категорії рослинних напоїв в світі, збільшення кількості прихильників здорового способу життя і наше прагнення завжди бути першими, знаходити і займати нові ніші на галузевому ринку», – розповідає Наталя Веремчук, Директор з маркетингу «Люстдорф». Технологи компанії «Люстдорф» протягом тривалого часу працювали над створенням цих напоїв. Ми дегустували іноземні аналоги, вивчали їх склад, радилися з технічними фахівцями інших компаній. Під час розробки продукту було проведено безліч дегустацій, поки ми не створили приємний на смак і запах продукт, у якого немає аналогів на ринку». Обсяг інвестицій в даний інноваційний продукт склав 3 мільйони доларів США. Що стосується переваг, то напої «Ідеаль НеМолоко» істотно дешевше закордонних аналогів, присутніх на вітчизняному ринку. Продукт сертифікований знаком V-Label Vegan європейського союзу вегетаріанців і це є додатковою перевагою в частині довіри споживачів-вегетаріанців. Вони можуть бути впевнені, що продукт є рослинним на 100%. До складу напоїв входять тільки натуральні компоненти. Наталія Веремчук, директор по маркетингу «Люстдорф»: «Вітчизняний ринок Dairy Alternatives – сьогодні перебуває на початковому етапі розвитку. Але, він набирає обертів, показуючи постійний приріст. Як новатор і першопроходець в цьому кластері галузі, компанія «Люстдорф» на даний момент має всі перспективи для нарощування потужностей виробництва і реалізації своєї унікальної продукції. Оскільки ціна нашого продукту істотно дешевше закордонних аналогів, а його смаки (овес і гречка) відомі і давно полюбилися українцям, тому і сприймаються позитивно». Прогнози на майбутнє щодо лінійки продуктів «Ідеаль Немолоко» більш ніж оптимістичні. Популярність тренда ЗСЖ тільки зростає, українці піклуються про своє здоров’я. Вони все частіше подорожують і, пробуючи за кордоном нові продукти, «привозять» нові звички своїх харчових переваг. Зростає і кількість людей, які дотримуються постів, вегетаріанців. Таким чином, можна сміливо прогнозувати збільшення обсягів продажів рослинних напоїв в майбутньому. Компанія «Люстдорф» має амбітні плани – зробити цю категорію продуктів не нішовою, а масовою. Є певні плани і щодо розширення асортименту.

Джерело

Зерновий гігант України збільшив збитки в 4,5 рази

Державна продовольчо-зернова корпорація України за підсумками 2018 року стала збитковіше в 4,5 рази. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Новий час.

Згідно зі звітом компанії, її чистий дохід скоротився на 10,1% – до 7,3 млрд грн. Валовий прибуток впав на 35,6% – до 417,1 млн грн, операційний прибуток на 25,3% – до 102,3 млн грн. Довідка ТМ: Державна продовольчо-зернова корпорація України створена Кабінетом Міністрів України у 2010 році. 100% випущених акцій ДПЗКУ перебувають у державній власності.

Джерело

Український казеїн підвищує свою затребуваність за кордоном

Україна стає найбільшим виробником казеїну в Європі, тільки за останній рік приріст українського виробництва склав 9,2%. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Агропортал.

В Асоціації виробників молока повідомили: «За підсумками 8-ми місяців цього року було вироблено 5,9 тис. т казеїну, з них на експорт пішло 5,7 тис. т. Приріст за рік склав 9,2%. В тому числі, в серпні виробництво склало 934 т, що на 8,9% більше, ніж в серпні минулого року». Але більша частина виробленої продукції експортується. Головним постачальником білкового продукту в Україні є «Тернопільський молочний завод», який експортував 1,5 тис. т з січня по серпень 2018 року. 63,5% всього казеїну закуповує сусідня Польща.

Джерело

В Україну приїде делегація з наймасштабніших «ягідних» імпортерів ЄС

Уже в травні 2019 року за підтримки Сільськогосподарської і продовольчої організації ОНН ФАО, Української плодоовочевої асоціації (УПОА) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україну прибуде делегація з 15 топових європейських імпортерів ягід. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Agravery.

Зокрема, економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак зазначив: «Цілком імовірно, що будуть також імпортери з інших континентів – поки працюємо над попередньою програмою і деталями візиту. Представляти цю програму я буду під час Всесвітнього ягідного конгресу». Він також анонсував проведення В2В зустрічей, на котру зможуть потрапити тільки ті, чиї умови виробництва і поставок свіжих ягід відповідають міжнародним стандартам якості.

Джерело